Vladimir Cupara (©AFP)
Vladimir Cupara (©AFP)

Sudar ranjenih titana

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.12.20. | 14:52

Vesprem i Kil igraju derbi Grupe B Lige šampiona. Oba tima poražena prošle nedelje. Krajem oktobra na Baltiku nije bilo pobednika – 31:31

Decembar je mesec rukometa. U četvrtak u Danskoj počinje Evropsko prvenstvo za rukometašice, a krajem godine Lakses arena u Kelnu biće domaćin finalnog tunira Lige šampiona za prošlu sezonu. Barselona, Kil, Vesprem i Pari Sen Žermen boriće se za krunu najboljeg tima na Starom kontinentu.

U novoj sezoni evro-elite nijedno kolo nije moglo da bude odigrano kompletno usled problema sa zaraženim igračima u skoro svim klubovima. Posebno je loša situacija bila u mađarskom Segedu. Danas (18.45) spektakl u Vespremu. Na noge vicešampionu Evrope stiže Kil. Pre nešto više od mesec dana ova dva tima odigrala su meč na severu Nemačke u Vunderino areni. Nije bilo pobednika – 31:31, a junak utakmice bio je srpski reprezentativac Vladimir Cupara, koji je u finišu spustio roletnu domaćim rukometašima. Domaćin je bio bliži pobedi, ali u finišu, poslednjih pet minuta, Zebre nisu mogle da nađu put do mreže gostiju, pa je slađi put otišao put Mađarske, u blizini jezera Balaton.

Izabrane vesti

Oba tima su ranjena. Vesprem je prošle nedelje neočekivano na svom terenu poražen od Olborga (30:32), što je prvi poraz za četu Davida Davisa. Kil je dvaput poražen od Barselone, trenutno ubedljivo najboljeg tima Evrope koji nije izgubio ni bod u 2020. godini, a neporažen je od septembra 2019.

Katalonci su odmakli, pa bi ovo mogao da bude ključan meč za drugo mesto u grupi što donosi direktan plasman u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

"Biće težak meč u sredu, jer nam Kil dolazi posle dva poraza od Barse. I mi smo izgubili od Olborga, ali još uvek se borimo za prvo mesto u grupi, što takođe znači da moramo da pobedimo Kil kod kuće. Bili smo blizu trijumfa i u Kijelu, imali smo priliku, sada moramo da zatvorimo krug domaćom pobedom“, rekao je trener David Davis za Nemzeti sport pred dolazak čete češkog stručnjaka Filipa Jihe.

Vesprem nije pobedio Kil na prethodne četiri utakmice (tri poraza i remi). Poslednji put je mađarski šampion je pobedio Zebre sa Baltika 8. oktobra 2017. godine (26:24). Osim Cupare za Vesprem igra i povratnik u nacionalni tim Srbije Petar Nenadić. Srednji bek Vesprema je 37 golova peti strelac Lige šampiona, devet manje od prvog bombardera takmičenje, Danca Mikela Hansena iz Pari Sen Žermena.

U isto vreme (18.45), ove sezone odlični Olborg dočekuje moćnu Barselonu. Iako je danski šampion u naletu, dobio je Vesprem prošle nedelje, Katalonci deluju nezaustavljivo. U prvom odmeravanju snaga ova dva kluba u Blaugrani krajem oktobra bilo je 42:33 za devetostrukog šampiona Evrope.

LIGA ŠAMPIONA - 9. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (11,0) Olborg (16,0) Barselona (1,07)

18.45: (1,70) Vesprem (8,00) Kil (2,55)

Čertvrtak

18.45: (1,35) Motor (8,50) Celje (4,00)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (1,50) Flensburg (8,50) Seged (3,15)

18.45: (1,25) Meškov Brest (10,0) Elverum (4,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaVespremRK KilVladimir CuparaPetar Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara